Warning: Undefined array key "salt" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 6

Thunderbird 3.0 64bit

Po dlouhé době se nám Thunderbird chýlí do finále. Jelikož má spoustu novinek, které se mi moc líbí a Seamonkey 2 se ukrutně zrychlilo (obsahuje TB3), rozhodl jsem se že ho vyzkouším. Po nespokojenosti s 32bit verzí Firefoxe, jsem se rozhodl, že si zkompiluji 64bit Thunderbird.

Kompilace trvala sice velmi dlouho, ale stojí to za to. Velmi rychlí start. Maily se otevírají během zlomku sekundy a organizace v panelech je k nezaplacení. Bohužel všechna rozšíření nejsou s touto verzí kompatibilní, ale to se brzo změní. A tu chvilku to s tak rychlím pošťákem přežiju.

Aby jste si mohli vychutnat 64bit Thunderbird i vy, můžete si ho stáhnout a směle provozovat. Přidal jsem do balíčku i češtinu. Pokud se vám ale spustí anglicky tak nezoufejte. Stačí si v Edit → Preferences → Advanced → General → Config Editor … (až po odsouhlasení) změnit položku general.useragent.locale na cs-CZ a restartovat Thunderbird.

Při prvním spuštění bude chtít optimalizovat pro novou verzi (vřele doporučuji provést). A bude nějakou dobu indexovat maily. Jakmile ale skončí, máte k dispozici Thunderbird jak ho neznáte.

PS: Thunderbird se vám bude jmenovat Shredder. To je ale v pořádku a jde opravdu o Thunderbird. Jen z licenčních důvodů (hlavně to není oficiální vydání) se musí jmenovat jinak a dokonce musí mít i jinou ikonku.

EDIT: Odkaz změněn na verzi final (RC2)

Warning: Undefined array key "jmeno" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 87 Warning: Undefined array key "comment" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 103