Warning: Undefined array key "salt" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 6

Co se děje na Mageia.cz?

Těšíte se na nový web podpory českých uživatelů distribuce Mageia? Jak sami můžete vidět, něco se pod pokličkou děje. Otázkou je co!

Když se podíváme na vlastníka domény, zjistíme, že jím je Milan Kozák aka Hodza. Ti bystřejší z vás asi už dávno zkusili podráždit strýčka Googla . Co má ale tento člověk společného s Mageiou? Debianista vlastní doménu forku Mandrivy? Jediné spojení, které by tu mohlo být je odkaz na blog Ivana Bíbra a Vlastimila Otta. Proč tam tedy není zmíněný Liberix, nebo někdo, kdo se stal součástí komunity?

Nebo jen to všechno úplně jinak? Našel jsem totiž twitter kanál, kde se píše: „Český twitter kanál distribuce Mageia spravovaný komunitou webu Mageia.cz“. Odtud vedou odkazy na stránky, které sice nejsou vidět, ale je tam podepsaný Peťoš.

Nebudu vás dál tahat za fusekli. A nepoužiju ani hloupou větu, která je strašně v módě: „Na internet unikli informace / obrázky)“. Stejně je každému jasné, že ten takzvaný únik je jen levná reklama a uniklo jen to co firma chtěla. Takže na férovku! Začíná se rodit nový web, nové fórum a wiki pro komunitu Mageia CZ. Zdá se, že už toho moc nezbývá a někdy brzo nastane oficiální spuštění. Jako malou ochutnávku jsem si dovolil vložit malinký printscreen. Sice z něj není nic poznat, ale taky nikdo nemůže říct, že jsem sem nic nedal :).

Mageia CZ - náhled-nenáhled

Jak toto všechno vím? Menší útok na server? Sociální inženýrství? Možná jsem trošku zatlačil na Peťoša, že nemám co psát a že stejně tento blog nikdo nečte. To už si domyslete sami. Abych se ale vrátil k úvodní otázce:

Těšíte se na nový web mageia.cz?

Warning: Undefined array key "jmeno" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 87 Warning: Undefined array key "comment" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 103