Warning: Undefined array key "salt" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 6

Čím dál tím stejně

Je to už nějaký ten pátek co jsou Windows Vista na větě a po 2. service packu. Člověk by si řekl, že to už musí být odladěný systém. Opak je ale pravdou. Nyní nastalo období, kdy vyšla další dávka aktualizací a ve Vistách přestává fungovat síť. Zase!

Co pomůže? U každého stroje něco jiného. Poslední zkušenost byla taková, že notebook pingl na DNS jednou z 5 pingů. Co je to platné, když s tímto nejde internet. Zabralo až format C:, instalaci systému, service packů, stažení ovladačů přímo u výrobce čipu síťové karty (ne u výrobce notebooku). A to ještě nestačí. Občas je potřeba odpojit a znovu připojit síťový kabel. Nejhorší je, že se s tím člověk několik hodin hraje než zjistí co u tohoto stroje (HW konfigurace) zabere a pak přijde další aktualizace a problém je zpět.

Od doby co vyšli Visty neustále slyším, že to s XP bylo ze začátku to samé. Všichni to slyší od takzvaných profesionálů a předávají dál. Moje zkušenost je ale opačná. XP jsem používal hned jak vyšly a jediný problém byl s neexistencí ovladačů HW. Jinak vše bylo „just work“ a o pádu ani stopa. A Vista? Od samého začátku jeden průser za druhým. A je to čím dál tím stejné.

Microsoft by měl stáhnout ocas, přiznat chybu a umožnit bezplatný přechod na W7. Snad to s nimi bude již lepší.

edit: Zdá se, že ani toto nepomohlo. Nakonec si zákazník koupil AP-čko a připojuje se bezdrátově. To kupodivu funguje. Kdo by řekl, že Atheros pojede a Realtek ne.

Warning: Undefined array key "jmeno" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 87 Warning: Undefined array key "comment" in /data/web/virtuals/9975/virtual/www/data/str/article.php on line 103